fbpx
Силата в теб

Как 2022 да бъде най-успешната ти година?

Нова година, ново аз. Повечето от нас си го казват всяка година и докато се усетим вече е следващата, а ние сме старото си аз повече от всякога. Е, време е това да се промени. Защото 2022 може да бъде най-успешната ти година. Стига да го пожелаеш. Няма да лъжа – аз съм много далеч от перфектна, но пък това не ми пречи да се опитвам с всяка изминала година да ставам по-добра версия на себе си. И тъй като вече имаме статия за равносметка и поставяне на цели, която може да прочетете тук, днешната, разбира се, ще бъде малко по-различна.

Не е лесно да промениш ежедневието си, затова ви предлагам да изберем само 3 неща, които искаме да подобрим в живота си. Нека те бъдат от различни сфери – лична, професионална и здравословна. Идеята е, че да променим едно нещо е по-лесно от това да променим целият си живот, нали така? Само че първата стъпка е не само най-трудна, но и най-важна. Но често след нея следват втора, трета и тн. Опитайте се тази година да промените по едно малко нещо и обещавам, че другият декември ще сте променили всъщност много повече неща без дори да го усетите. Обещавам! Приятно четене.

Професионално

Работите ли това, което обичате? Имате ли хоби, което би могло да се превърне в допълнителен доход? А доволни ли сте от заплатата си? Предполагам, че всеки ще намери от какво да НЕ бъде доволен в професионален план. Живеем във време, в което е максимално лесно да се преквалифицираш и да смениш сферата. Ако не си доволен от работата си, не си получил мечтаното повишение или не взимаш достатъчно пари, то нека 2022 година да бъде новото начало за теб. Да бъде наистина най-успешната година. Изкарай онлайн курс след работа за това, което харесваш. Запиши онази магистратура. Отиди най-после на уроци по испански. Наеми си технически директор, ако работиш за себе си и изнемогваш. Изобщо избери си това, което ще те превърне в по-добър служител (или шеф) и го направи. Бавно, методично и последователно.

Лична цел: Аз лично планирам да изкарам Marketing Fundamentals в Софтуни през следващата година, тъй като много се запалих по дигиталния маркетинг. Да не говорим, че всичко оттам ми е супер полезно за блога, Инстаграм и какво ли още не. Курсът е цели 8 месеца, така че ще си бъде усилие (още повече с малко бебе), но вярвам, че ще си заслужава. А вие, какво ще изберете?

Здравословно

Искате по-хубаво тяло? – хранителен режим и тренировки. Искате да имате повече издържливост? – кардио и силови. Искате да се храните по-здравословно? – приготвяйте си храната вкъщи. За всеки проблем си има точно и ясно решение, само че много често то не ни изнася, тъй като не е особено лесно. И това важи с пълна сила за здравословните навици. Несъмнено едно от най-трудните неща е да оставиш някой вреден навик като пушенето например и да го замениш с някой полезен. Като за начало започнете да пиете повече вода, тъй като това явно е международен проблем. Ако винаги сте мечтали за перфектно тяло или пък за повече разходки в гората – сега е момента да си го поставите за цел и да започнете.

Въвеждането на здравословен навик в ежедневието е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за себе си. Не го отлагайте с още една година.

Лична цел:Много ми се иска да започна да бягам по-дълго време. Истината е, че тичането е моят начин да си почивам психически и да се зареждам. И много ми липсва, че в момента не мога да го правя по една или друга причина. Така че си поставям за цел да бягам максимално редовно през новата година не само за да бъда във форма, но и за да се разтоварвам.

Лично

Тук вече говорим за нещо, което си е лично за вас. Независимо дали говорим за това да намирате време за четене, за спорт или за себе си като цяло. Или да премахнете черта от характера ви, която ви дразни. Или да си тръгнете от токсичната си връзка или приятелство. Да спестите пари за онова пътуване, за което мечтаете. Или просто да заминете без да мислите. Всеки знае най-добре сам за себе си какво се надява да му се случи в личен план през новата година. Моето пожелание е да намерите начина. Другото само ще се нареди. И ще имате не само най-успешната си година. Ще имате нещо много повече.

Лична цел:

Моята лична цел за тази година може би ще бъде да намаля малко перфекционизма. Истината е, че доста често повече се натоварвам от загубите си, отколкото да се радвам на победите. Самият факт, че имаме статия за грешките в блога, но не и за неговите постижения говори достатъчно.

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3