fbpx
Любими

Любимци за месеца – февруари 2022

Кои са филмите, книгите, подкастите, които ни вдъхновиха този месец? Ако си търсите нещо интересно за гледане или четене – то тази статия се надявам да ви бъде полезна. Преди време опитах да стартирам подобна рубрика в блога, но за съжаление неуспешно. Е, този месец се оказа, че си имам доста нови „любимци“, които заслужават внимание. Реших да оценявам всички от 1 до 10, а линкове към всичко ще намерите в текста. Приятно четене 🙂

Сериали – Еуфория

Сериалът Еуфория опеределно предизвиква еуфория напоследък в социалните мрежи. Така че реших и аз да му дам шанс. Още повече, че в него участва Зендая (Зендея??), която много харесвам. И която прави много силна роля на наркозависима. Действието се върти около група тийнейджъри в Америка, но признавам си, че е плашещо реалистичен. Дрога, секс, социални мрежи, фалшиви приятелства, изневери и какво ли още не. Тъжно е, че реалността е такава. Темата за менталното здраве също е засегната, което  е безкрайно важно. Препоръчвам на всички, които са любопитни да изгледат поне няколко епизода. Напомня малко на филма Rich Kids, който беше много популярен, когато аз бях на 16. Само че Интернет плащещо извращава нещата в днешно време.

Оценка: 8/10

Филми – Методът Уилямс

Обожавам филми за спорт по действителен случай. Както може да се досетите вече, Методът Уилямс проследява историята на Винъс и Серина Уилямс, която е доста интересна. Двете са първите цветнокожи жени, които успяват да станат номер 1 в световната ранг листа, което е впечатляващо. Ако обаче изгледате филма и видите техният път от гетото и начинът, по който баща им ги тренира и възпитава като бъдещи шампионки, ще бъдете още по-възхитени. Най-силно ме впечатли силата на позитивното мислене – и двете бяха убедени, че са родени да бъдат номер 1 и да победят абсолютно всички. Защото баща им го повтаряше постоянно. Вярата в себе си и възможностите си са половината работа във всяка сфера на живота. Препоръчвам с 2 ръце. Има го в HBO GO, в случай че не ви се сваля торент.

Оценка: 10/10

Книги – Гениалната приятелка (Елена Феранте)

Признавам си, че когато Стефани от A Room of One’s own ми каза, че тази поредица е обсебваща си казах „Е колко пък да е обсебваща“. И чак когато прочетох първите 50 страници вече знаех за какво говори. Тази поредица наистина е обсебваща. Като започнеш от факта, че никой не знае коя е точно Елена Феранте и минеш през това, че стилът и на писане е брутално увлекателен. Говорим за съвременна класика. „Гениалната приятелка“ всъщност е първа част от тетралогията (4 книги), която разказва за приятелството на Лила и Елена – две момичета от Неапол. Тяхното приятелство е в основата на едно всепоглъщащо описание на живота в Италия след 50-те години. И като цяло те двете са си доста токсични, както бихме ги определили в модерен вариант. Това е може би най-добрата поредица, която някога съм чела и отново препоръчвам с 2 ръце.

Оценка: 10/10

Подкаст – Easy Talks with Izi

Подкастът Easy Talks with Izi на влогърката, писателка и какво ли още не – Изабел Овчарова (инстаграм), която следя от години е нещо много приятно за слушане. Често го избирам докато въртя обиколки из квартала с количката и детето. Темите са обширни, едновременно леки и сериозни, а Изабел си е удоволствие за ушите. Просто аз обичам да слушам полезни и позитивни хора, а тя смятам, че е точно такъв. Последният епизод, който слушах говори за ползите и вредите от социалните мрежи и за това как създават една измислена реалност, в която малко или много всички се губим от време на време. Пуснете си го докато правите нещо друго и обещавам да си изкарате добре.

Оценка: 8/10

Инстаграм профили – ramblewitht – Maria Tarashmanova

Новият ми любим травел инфлуенсър. Не знам за вас, но аз като видя снимка на момиче с официална рокля на скали в Родопите и просто няма как да не се впечатля. Брутално красиви кадри на интересни места в България. Определено това е профил, който си заслужава да следите, защото момичето споделя и много интересни и полезни факти за местата, които посещава. Аз лично съм си запазила доста постове с надеждата да ги посетим през лятото. Така че този профил в инстаграм се нарежда сред новите ми любимци съвсем заслужено.

Оценка: 10/10

А кои са вашите любимци за месеца?

Виж още:

Любимци за месеца – Януари 2021

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3