fbpx
Любими

Любимци за месеца – Април 2022

Кои са филмите, книгите, подкастите, които ни вдъхновиха този месец? Ако си търсите нещо интересно за гледане или четене – то тази статия се надявам да ви бъде полезна. Преди време опитах да стартирам подобна рубрика в блога, но за съжаление неуспешно. Е, този месец се оказа, че си имам доста нови „любимци“, които заслужават внимание. Реших да оценявам всички от 1 до 10, а линкове към всичко ще намерите в текста. Приятно четене J

Филми –  Трудна победа (Bleed for this)

Ако и вие като мен харесвате филми по действителен случай и филми за спорт – препоръчвам ви този с 2 ръце. Не знам защо историята на Вини Пациенза не е по-известна, защото е супер впечатляваща. Накратко, той претърпява автомобилна катастрофа, след която не е сигурно дали изобщо ще може да ходи нормално, камо ли да продължи боксовата си кариера. Е, няма да издавам повече, защото този филм е просто брутален. За пореден път се убеждавам, че най-силното оръжие е човешката воля, характер и вяра в собствените си възможности. Гледайте го. Заслужава си.

Оценка: 10/10

Книга – Ние срещу всички – Фредрик Бакман (продължението на Бьорнстад)

Рядко, наистина рядко едно продължение може да надмине първата част, независимо дали говорим за книги или филми. Е, тук обаче удряме в 10-ката. Тази книга обхваща толкова много теми, сред които човешката психология, насилието, хомосексуализма, предразсъдъците на обществото. И всичко това на фона на един малък, планински град и един хокеен отбор. Изобщо, дълги години бях предубедена към Бакман, но си връщам думите назад! Страхотен писател, плътни образи, интересни истории, психология, абе… Думи нямам.

Оценка: 10/10

Youtube и Инстаграм – Blair Walnuts

Този месец направо се разцепих да гледам видеа от Блеър в Youtube. Всъщност от години я следя и в Инстаграм и да ви кажа честно, не се сещам за по-забавен влогър. Тя всъщност е българка, която живее и се развива супер успешно в САЩ. Има си линия за бижута, Youtube канал, Инстаграм, Тик Ток и се занимава с какво ли още не. Историите от личния й живот са супер забавни и интересни и както тя често казва “I just live, laugh, love it”, което супер много ме кефи като мото. А, и подкрепя другите момичета по всякакъв начин, по което си приличаме. You go, girl!Така че проверете й профила. Обещавам да ви хареса.

Оценка: 10/10

Подкаст – Ритуали за успех – Омментор

Ако ви се слуша подкаст със супер полезна информация и бизнес съвети – препоръчвам ви този. Все пак професионалисти с над 20 години опит споделят своите ритуали за успех и вярвайте ми, има какво да научите от техните мисли. Препоръчвам ви епизод 53 – ревю на една книга, която всяка жена трябва да прочете. Да ви кажа честно, чак и аз се замислям дали да не стартирам подкаст, защото често ми е трудно да събера мислите си по дадена тема само в една кратка статия. Но това е друга тема. На мен просто са ми слабост успешни жени, които искат да бъдат полезни и да помогнат и на другите хора да се развиват непрестанно. Не забравяйте да последвате и профила на Омментор в Инстаграм, където също ще намерите полезна информация. Пожелавам ви приятно слушане.

Оценка: 10/10

Бонус – One tree hill

Специално за децата на 90-те – всички сезони на One tree hill са качени в HBO MAX и ще излъжа ако кажа, че вече не изгледах първи сезон. Просто Нейтън и Хейли и Лукас и Пейтън, и баскетбол абе… Супер як сериал, който ме върна в 8-ми клас. Препоръчвам на всички фенове на Кварталът на богатите, Дневниците на вампира и изобщо всички малко по-стари, но супер яки сериали. Не че се оплаквам от Еуфория ама… да ви кажа не може да стъпи на малкия пръст на тези сериали. ТОЧКА!

А кои са нещата, които впечатлиха вас този месец? Споделете на коментари в Инстаграм или на лично съобщение 🙂

Виж още:

Любимци за месеца – март 2022

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3