fbpx
Успешни момичета

За женската солидарност

Всяка жена има нужда от подкрепа. Дори и да не си го признава. Преди години с Теди създадохме този блог с цел подкрепа за жените в тяхната кариера. Сега вече знаем, че жените трябва и имаме нужда да се подкрепяме във всяка една сфера на живота. Защото нека си го признаем – жените сме изтъкани от съмнения. Всеки ден поставяме под въпрос това дали сме достатъчно добри в работата си, дали сме достатъчно адекватни родители, половинки, приятели. И често имаме нужда някой да ни припомни, че всъщност се справяме доста добре с живота. Въпросът днес обаче е какво е женската солидарност и женско приятелство и имат ли те почва у нас? Затова днес реших да си поговорим като приятелки. Пък кой знае, може би още някоя жена има нужда да чуе нещо по темата точно сега. Аз поне със сигурност имам нужда да го напиша. Ето ви няколко съвета от мен:

Подкрепяйте другите жени

Наскоро в Инстаграм публикувах 2 сторита, в които разказах на нашите ценности и нашата мисия. Идеята ни винаги е била да изградим общност от успешни жени, които се подкрепят една друга и които се стремят да бъдат най-добрата си версия. Чисто женските качества като намирането на баланс, тактичността, нежността и добротата могат да ви бъдат също толкова полезни по пътя към успеха, колкото и амбицията, дисцплината и мотивацията. Да подкрепиш някого не е толкова трудно. Понякога една добра дума, казана в точния момент е повече от достатъчно. Отнасяйте се с другите жени като с приятелки. Не знаете кога ще срещнете наистина нов приятел. Или пък кога ще ви се отвори някоя нова врата.

Бъдете пример

Започнете с женската солидарност и доброто отношение първо от себе си. Подкрепяте и себе си в трудните моменти. Ежедневието ни често е толкова натоварено и забързано, че забравяме дори да хапнем или да пием вода. Какво говорим за това да се замислим дали НАИСТИНА се чувстваме добре. Отделете си няколко минути и си помислете с кое ваше качество се гордеете? Кое е това ваше постижение, което ви кара да се чувствате доволни от себе си? Може би сте страхотна майка. А може би сте се справила прекрасно на презентацията на работа? Важно е да обръщаме внимание и на себе си, защото само по този начин можем да помогнем и на другите. А и нека не забравяме – ние също сме жени, които имат нужда от подкрепа. Понякога просто трябва да я дадем първо на себе си.

Женското приятелство

Не знам за вас, но на мен лично ми е омръзнало клишето, че „женско приятелство не съществува“. С риск да прозвуча крайно съм почти сигурна, че е измислено от мъже, които нямат приятели и просто завиждат. Женско приятелство има и именно то е изградено на основата на женската солидарност. Нека си го признаем – независимо дали ни трябва съвет по сериозна тема или просто ни интересува тези дънки грозни ли са – винаги първа инстанция е най-добрата ни приятелка. Ако не и груповият чат с няколко такива. Не случайно един от горните ми съвети е да се държиш с другите жени като с приятелки. Тук не говорим да споделяш прекалено (виж предната ни статия по темата тук). Говорим за това да бъдеш мила, учтива и да помагаш ако имаш възможност и ако се налага. Дори и на непознати жени. Дори и просто онлайн. Както вече казах – понякога добрата дума върши чудеса.

Заключение:

Ако трябва да съм честна не мога да се оплача по темата. Имам страхотни приятелки, такива които ме подкрепят винаги и заради които този блог още съществува. Напоследък срещам и страхотни хора в Инстаграма на блога ни. Там може да намерите акаунти на страхотни жени, които могат да ви дадат много знания, подкрепа и мотивация на различни теми. В крайна сметка всички сме тук с една единствена цел – да изживеем живота си по най-добрия начин. Аз искрено вярвам, че това включва и да бъдем добри хора и да подкрепяме другите. А какъв по-лесен и добър начин за това от едно прекрасно женско приятелство?

ВИЖ ОЩЕ:

За самочувствието с любов

За женското приятелство…. с любов

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3