fbpx
Силата в теб

   Рецепта за любов или как да обичаш себе си

Необходими продукти:

1 час дневно време за теб
10-15 прегръдки от любим човек
Няколко приятелки на вкус

Свети Валентин…. Още в началото на тази година знаех, че искам статията ни за Свети Валентин да е посветена на любовта към себе си. Защото нека бъдем честни – това е любовта, която най-често ни липсва. В забързаното ни ежедневие рядко остава време за наистина важните неща като това да обърнем внимание И на себе си. А ако сте майка, вярвайте ми това е още по-необходимо, но и още по-трудно. Какви са нашите начини да намираме време за себе си и да се харесваме и обичаме повече ще намерите в тази статия. Приятно четене 🙂

Какви са приоритетите ти в живота?

Дете, кариера, добър външен вид, успешна връзка…. Най-често това са нещата, които слагаме на преден план. И най-рядко ще видите в този списък себе си. Просто на преден план е винаги да обърнете внимание на работата, близките, задачите и задълженията си и евентуално там някъде и на себе си. Ако ви остане време разбира се. А всъщност какво трябва да направите и защо? Важно е, за да разберете каква е вашата рецепта за любов.

  • Намерете време за себе си – планирайте го, запишете си го в графика, станете по-рано сутрин
  • Колкото по-добре се чувствате вие, толкова по-добре ще се чувстват и хората около вас
  • Когато сте отпочинали, презаредени и в добро настроение ще постигате и целите си по-лесно. Независимо дали говорим за лични или професионални такива.

Какво наистина искаш да правиш?

Добре да приемем, че сте отделили време за себе си. Въпросът е какво наистина искате да правите сега? Точно в този момент? Кои са нещата, които обичате и които ви носят удоволствие и удовлетворение? Доста често отделяйки време и внимание на другите забравяме за това какво всъщност обичаме да правим и как ни кара да се чувстваме това. Ето и няколко идеи за полезни  и приятни занимния, които може би сте оставили на заден план.

  • Четене на книга
  • Разходка в планината
  • Спа / Козметична процедура
  • Време с приятелки
  • Тренировка
  • Рисуване с вино / Креативно хоби

Какво ще си кажат хората?

Ако обичаш себе си и си обръщаш внимание най-вероятно ще се появят хора, които да се опитат да ти вменят чувство за вина. Които ще те обвинят, че да поддържаш себе си ти е по-важно от това да поддържаш дома си чист например. Но едното не трябва да е за сметка на другото. А изобщо не трябва да приемаме чуждото мнение и да позволяваме то да влияе на избора ни как точно да живеем живота си. Никой не е във вашите обувки и никой няма как да знае колко точно може да имате нужда от тези 10 минути за себе си в момента. Затова си ги вземете. Защо не се чувствате виновни, ако отделяте време и любов за другите, а трябва да се чувствате така ако го правите за себе си?

  • Сложете лични граници
  • Запазете си време за себе си в графика си
  • Най-важното мнение е вашето

И докато сме на тема любов ето ви и няколко яки препоръки по темата:

КнигаЖестока любов – Колийн Хувър

ПодкастThe truth about love – How to find it, keep it and let it go with Jay Shetty and Mel Robbins Podcast

Филм Всичко е любов

СъбитияРисуване с вино

СтатияКои са успешните момичета?

За финал

Клишетата са такива защото са верни. Затова обичайте себе си, за да ви обичат и другите. Обичайте себе си, защото обичаните хора са по-позитивни, силни и успешни. Любовта ще спаси света, но и ще спаси вас самите в труден момент. Дори и когато имате само любовта към себе си, вие пак имате много повече, от човек, който е обичан от другите, но дори не харесва себе си. Да обичаш себе си е щастие и необходимост и ми се ще да го правим всеки ден. Не само на Свети Валентин. Намерете вашата собствена рецепта за любов. Обичайте (се)!

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments