fbpx
Силата в теб

Нова година – ново аз. Започни правилно.

Често си казваме „Нова година – ново аз“. Е, не толкова често го изпълняваме, но това не пречи всяка година да се опитваме да бъдем една по-добра версия на себе си. Ако все още нямате мотивация за започнете (или пък точно защото имате такава), то тази статия ще ви бъде полезна. В крайна сметка няма нищо лошо да опитате да промените някои от навиците си. А кой знае – може пък другата нова година наистина да видите че сте променили живота си за добро. А сега, ето и нашите съвети по темата 🙂

Опитай нещо ново

Какво по-подходящо време за това да опитате нещо ново от началото на годината? Обещайте си тази година да направите поне едно нещо, което никога преди не сте правили, а ви се е искало. Дори да говорим за някаква страшна глупост, нещо дребно или пък нещо грандиозно. Въпросът е да излезете от зоната си на комфорт. Все още не съм си избрала моето, но знам със сигурност, че ще опитам поне няколко нови неща тази година.

Промени нещо, което не работи

Всеки знае кои са навиците, които му пречат. Независимо дали говорим за висенето на телефона нон-стоп, за цигарите или пък липсата на мотивация за тренировки. Променете този ваш навик, който ви дърпа назад и го заменете с полезен такъв. Аз лично смятам да огранича времето си в социалните мрежи за сметка на четенето на книги. Все пак това предизвикателство за 50 книги на година от GoodReads няма да се изпълни само.

Създай си полезен навик

Никога не е късно да си създадеш полезен навик. И дори не е нужно да чакаш Нова година за това. Дали ще бъде пиенето на вода с лимон сутрин, тренировките, 10 хиляди крачки на ден или пък четене на няколко страници от някоя полезна книга – важното е да го измислите и да го направите. Всеки полезен навик е крачка към успеха. Забелязала съм, че това, което отличава успешните хора от не толкова успешните такива е именно полезните навици, които имат в ежедневието си.

Нова година – нови навици

Бъди постоянен поне 21 дни

Когато си постоянен в нещо за 21 дни има много по-голям шанс да го превърнеш в навик. Представете си го така – само 3 седмици ви делят от това да видите реални резултати от усилията си. Независимо дали говорим за тренировки във фитнеса, да си изградите навика да четете или пък да учите нови неща – отделете само 3 седмици. Дори и да бъде насила в началото в един момент навика ще вземе превес и вече няма да усещате тежест от това да правите нещо добро и полезно за себе си. Аз лично обичам да си отбелязвам прогреса и ми е направило впечатление, че така съм доста по-постоянна в нещата, които правя. Може поне да опитате.

Предизвикай себе си

Предизвикай се да направиш тази година различна. Този път изпълни целите, които си си поставил. Живей пълноценно, разнообразявай ежедневието си, мечтай, пътувай. Постави си за цел НАИСТИНА да промениш нещо, дори и да е нещо малко. Успехът в живота идва с правилния начин на мислене. А дори и най-малката крачка към промяната все пак е крачка, нали?

Заключение

Истината е, че всеки сам решава дали и как да промени живота си. Аз лично наистина обичам да го правя всяка година, защото само така се чувствам че вървя в правилната посока. Създаването на полезни навици и преследването на здравословен и пълноценен живот определено трябва да бъдат част от приоритетите на младите хора. А ти какво реши за тази година? Ще успееш ли или ще си намериш поредното оправдание?

ВИЖ ОЩЕ:

Как 2022 да бъде най-успешната ти година?

7 полезни навика, за вашето ежедневие

Абмициозна, Мотивирана, Енергична, Позитивна. Обичам книгите, Кучетата и Спорта. А, и да уча - Дипломиран Филолог, Магистър по Международен Бизнес, Дигитален Маркетинг фен и още <3